Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Chleb kukurydziany na poolish czyli polskim rozczynie drożdżowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agg" data-source="post: 1138477" data-attributes="member: 24079"><p>witam, </p><p>ja mam problem, ponieważ za każdym razem jak piekę chleb bez formy, po prostu taki wykładany z koszyczka (niestety nie mam kamienia jeszcze, wiec na blaszce), to chlebek mi się rozjeżdża na boki i wychodzi płaski.</p><p>podczas wyrastania mocno rośnie, podwaja objętość, natomiast po przerzuceniu się 'rozpływa'</p><p></p><p>nie wiem gdzie robię błąd, nie dotyczy to tylko tego chlebka, ale w zasadzie wszystkich pieczonych na blaszce. proporcje daję identyczne jak w przepisie.</p><p></p><p>czy podczas wyrabiania ciasta podsypujecie dużo mąki? może daję jej za mało, nie wiem...</p><p></p><p>też chciałabym, żeby moje chlebki były takie piękne i wysokie, natomiast ciągle są takie niziutkie......</p><p></p><p>z góry dziękuję za odpowiedź,</p><p>pozdrawiam</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agg, post: 1138477, member: 24079"] witam, ja mam problem, ponieważ za każdym razem jak piekę chleb bez formy, po prostu taki wykładany z koszyczka (niestety nie mam kamienia jeszcze, wiec na blaszce), to chlebek mi się rozjeżdża na boki i wychodzi płaski. podczas wyrastania mocno rośnie, podwaja objętość, natomiast po przerzuceniu się 'rozpływa' nie wiem gdzie robię błąd, nie dotyczy to tylko tego chlebka, ale w zasadzie wszystkich pieczonych na blaszce. proporcje daję identyczne jak w przepisie. czy podczas wyrabiania ciasta podsypujecie dużo mąki? może daję jej za mało, nie wiem... też chciałabym, żeby moje chlebki były takie piękne i wysokie, natomiast ciągle są takie niziutkie...... z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Chleb kukurydziany na poolish czyli polskim rozczynie drożdżowym
Top
Bottom