- Lip 18, 2007
- 419
- 0
- 0
350 g mąki kukurydzianej
4 jajka
300 ml maślanki
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki oleju
2 łyżeczki miodu
składniki wymieszać, nawet nie trzeba używać miksera, składniki łaczą się w miękkie
ciasto w try miga. przyłożyć do lekko wysmarowanej tłuszczem blachy i piec 15-20 min w 200 stopniach. chlebek jest pyszny, ma dość
nietypową konsystencję, bo jednocześnie sporo wyrasta ale pozostaje wilgotny, lekko
gąbczasty. ja jestem w nim już zakochana, w następny weekend znowu zrobię
.
4 jajka
300 ml maślanki
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki oleju
2 łyżeczki miodu
składniki wymieszać, nawet nie trzeba używać miksera, składniki łaczą się w miękkie
ciasto w try miga. przyłożyć do lekko wysmarowanej tłuszczem blachy i piec 15-20 min w 200 stopniach. chlebek jest pyszny, ma dość
nietypową konsystencję, bo jednocześnie sporo wyrasta ale pozostaje wilgotny, lekko
gąbczasty. ja jestem w nim już zakochana, w następny weekend znowu zrobię
