Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb kulikowski wersja qd
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1745263" data-attributes="member: 692"><p>Moja znajomość z chlebem kulikowskim zaczęła się od kryminałów. Mam wrażenie, że w pewnym momencie zrobiła się moda na kryminały , których akcja dzieje się w przedwojennym Lwowie. Bohaterowie – jak to ludzie – jedzą piją zakąszają. Pojawił się tam właśnie chleb kulikowski. O, nie znam? Do Internetu, wyszukiwarka i pff… Praktycznie wszystkie adresy powielają przepis z „Kuchni lwowskiej” Dębskich. I z nieznanych mi powodów nie zawierają charakterystycznego – co wyczytałam we wspomnieniach i opisach różnych – dodatku czarnuszki. Hę? </p><p></p><p>( Ten przypis pochodzi z 2015 roku, pamiętam, że nawet pisałąm do Marka Krajewskiego w poszukiwaniu jakichkolwiek informacji jak też ten chleb wyglądał. W odpowiedzi dostałam, że brak informacji w tym temacie)</p><p></p><p>Tymaczasem minęło 10 lat i wczoraj dla draki wrzuciłam guglowi pytanie o przepis na rzeczony chleb. Absolutna większość odpowiedzi jest oparta na przepisie z cina, dwie wspominają źródło, trzy podają linka do mojego bloga , który już nie istnieje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1745263, member: 692"] Moja znajomość z chlebem kulikowskim zaczęła się od kryminałów. Mam wrażenie, że w pewnym momencie zrobiła się moda na kryminały , których akcja dzieje się w przedwojennym Lwowie. Bohaterowie – jak to ludzie – jedzą piją zakąszają. Pojawił się tam właśnie chleb kulikowski. O, nie znam? Do Internetu, wyszukiwarka i pff… Praktycznie wszystkie adresy powielają przepis z „Kuchni lwowskiej” Dębskich. I z nieznanych mi powodów nie zawierają charakterystycznego – co wyczytałam we wspomnieniach i opisach różnych – dodatku czarnuszki. Hę? ( Ten przypis pochodzi z 2015 roku, pamiętam, że nawet pisałąm do Marka Krajewskiego w poszukiwaniu jakichkolwiek informacji jak też ten chleb wyglądał. W odpowiedzi dostałam, że brak informacji w tym temacie) Tymaczasem minęło 10 lat i wczoraj dla draki wrzuciłam guglowi pytanie o przepis na rzeczony chleb. Absolutna większość odpowiedzi jest oparta na przepisie z cina, dwie wspominają źródło, trzy podają linka do mojego bloga , który już nie istnieje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb kulikowski wersja qd
Top
Bottom