Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb Młynarza, mój chleb powszedni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bietka" data-source="post: 261088" data-attributes="member: 1428"><p>Po przekrojeniu jest ok.to jest chleb moje rodziny tak stwierdzono przy śniadaniu.Ciasto jest rzadkie ale piekę w keksówce.Jka-odwagi-sama jestem początkująca.Robiłam zakwas wg Mirabbelki-nie wyszedł mi od razu bo robiłam za rzadki-to nie może być ciasto naleśnikowe tylko raczej racuchowe.Przy dzisiejszej technice ten zakwas wydaje nam się czymś....trudnym do osiągnięcia,bo nasze babcie....a to tylko woda,mąka,temperatura,zero przeciągów,mieszanie co 12 godz i już.Najlepiej nadaje się mąka żytnia chlebowa/typ 720/.Ja robiłam z typ 2000 stał prawie 2 tyg i nic.A dzisiejszy chleb to rewelacja.Wyrobiła go maszyna wyrósł w lodówce przez noc, rano do piekarnika i śniadanie przesmaczne a ty cała w skowronkach bo wszyscy podziwiają cię-chleb jak u prababci.Nie ma co się wstydzić-pytaj-forumowicze są bardzo życzliwi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bietka, post: 261088, member: 1428"] Po przekrojeniu jest ok.to jest chleb moje rodziny tak stwierdzono przy śniadaniu.Ciasto jest rzadkie ale piekę w keksówce.Jka-odwagi-sama jestem początkująca.Robiłam zakwas wg Mirabbelki-nie wyszedł mi od razu bo robiłam za rzadki-to nie może być ciasto naleśnikowe tylko raczej racuchowe.Przy dzisiejszej technice ten zakwas wydaje nam się czymś....trudnym do osiągnięcia,bo nasze babcie....a to tylko woda,mąka,temperatura,zero przeciągów,mieszanie co 12 godz i już.Najlepiej nadaje się mąka żytnia chlebowa/typ 720/.Ja robiłam z typ 2000 stał prawie 2 tyg i nic.A dzisiejszy chleb to rewelacja.Wyrobiła go maszyna wyrósł w lodówce przez noc, rano do piekarnika i śniadanie przesmaczne a ty cała w skowronkach bo wszyscy podziwiają cię-chleb jak u prababci.Nie ma co się wstydzić-pytaj-forumowicze są bardzo życzliwi [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb Młynarza, mój chleb powszedni
Top
Bottom