Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 1022250" data-attributes="member: 151"><p>Muszki lubią wszystko co kwaśne, niekoniecznie musi byc zepsute, do przekrojonej cytryny tez lecą jak głupie, więc do zakwasu tez poleciały. </p><p>Mąkę do dokarmiania weź żytnią 720 lub z pełnego przemiału od 1850 wzwyż, jaką wolisz lub tę, na której Twój zakwas lepiej przyrasta.</p><p>Co do mąki pełnoziarnistej, to niektórzy mają z nią kłopot ze względu na wyższą zawartość błonnika i potem cierpią. Może zastąp część (lub całą) pełnoziarnistej mąką bardziej oczyszczoną i potem stopniowo zwiększaj ilość pełnej w kolejnych wypiekach, może mąż się przyzwyczai.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 1022250, member: 151"] Muszki lubią wszystko co kwaśne, niekoniecznie musi byc zepsute, do przekrojonej cytryny tez lecą jak głupie, więc do zakwasu tez poleciały. Mąkę do dokarmiania weź żytnią 720 lub z pełnego przemiału od 1850 wzwyż, jaką wolisz lub tę, na której Twój zakwas lepiej przyrasta. Co do mąki pełnoziarnistej, to niektórzy mają z nią kłopot ze względu na wyższą zawartość błonnika i potem cierpią. Może zastąp część (lub całą) pełnoziarnistej mąką bardziej oczyszczoną i potem stopniowo zwiększaj ilość pełnej w kolejnych wypiekach, może mąż się przyzwyczai. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom