Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="weerka" data-source="post: 1026063" data-attributes="member: 15547"><p>Kazuka nie jestem specjalistką zakwasową ale tak sobie myślę, że taka przerobiona w większej ilości mąka z wodą nie rożni się </p><p>w żaden specjalny sposób od mąki z wodą którą dokarmia się zakwas.</p><p>sól może spowodować trochę wolniejsze wyrastanie i to tylko tyle.</p><p>myślę że możesz spokojnie dokarmić tą cząstkę odłożoną z chleba traktując ją jako początek zakwasu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="weerka, post: 1026063, member: 15547"] Kazuka nie jestem specjalistką zakwasową ale tak sobie myślę, że taka przerobiona w większej ilości mąka z wodą nie rożni się w żaden specjalny sposób od mąki z wodą którą dokarmia się zakwas. sól może spowodować trochę wolniejsze wyrastanie i to tylko tyle. myślę że możesz spokojnie dokarmić tą cząstkę odłożoną z chleba traktując ją jako początek zakwasu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom