Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="buczek71" data-source="post: 1084038" data-attributes="member: 23767"><p>witam </p><p>mam zamiar upiec swoj pierwszy w zyciu chleb i od razu zdecydowalam sie na taki na zakwasie; tak wiec kilka dni temu postawilam zakwas- chyba tak sie to nazywa, wsypalam 100 gram maki zytniej typ 720 i dalam 100 ml wody odstawilam i po 2h dodalam tyle samo wody i maki od wczoraj daje juz po 50 wody i maki. dzis bedzie czwart dzien dosypywania, a jutro piaty. wiec moje pytanie jest takie po 1 tego w sloiku bedzie bardzo duzo, czy mozna wiekoszsc zuzyc do jednego chleba, 2 czy to juz wychodowane w tym sloiku nada sie do pieczenia czy trzeba jeszcze przejsc ten etap 3 fazowy 3 czy zeby mozna bylo nadal piec chleby to powinam zostawic troche tego ze sloika czy troche tego ciasta z etapu 3 fazowego 4 i jak bede wyciagac z lodowki to co zostalo to nalezy odczekac jakis czas i dodac make i wode w rownych porcjach i odstawic czy od razu mozna piec. </p><p>moze moje pytania sa banalne albo glupie, ale tyle artykulow roznych przeczytalam ze mam totaly metlik w glowie. </p><p>Z gory dziekuje za odpowiedz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="buczek71, post: 1084038, member: 23767"] witam mam zamiar upiec swoj pierwszy w zyciu chleb i od razu zdecydowalam sie na taki na zakwasie; tak wiec kilka dni temu postawilam zakwas- chyba tak sie to nazywa, wsypalam 100 gram maki zytniej typ 720 i dalam 100 ml wody odstawilam i po 2h dodalam tyle samo wody i maki od wczoraj daje juz po 50 wody i maki. dzis bedzie czwart dzien dosypywania, a jutro piaty. wiec moje pytanie jest takie po 1 tego w sloiku bedzie bardzo duzo, czy mozna wiekoszsc zuzyc do jednego chleba, 2 czy to juz wychodowane w tym sloiku nada sie do pieczenia czy trzeba jeszcze przejsc ten etap 3 fazowy 3 czy zeby mozna bylo nadal piec chleby to powinam zostawic troche tego ze sloika czy troche tego ciasta z etapu 3 fazowego 4 i jak bede wyciagac z lodowki to co zostalo to nalezy odczekac jakis czas i dodac make i wode w rownych porcjach i odstawic czy od razu mozna piec. moze moje pytania sa banalne albo glupie, ale tyle artykulow roznych przeczytalam ze mam totaly metlik w glowie. Z gory dziekuje za odpowiedz. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Bottom