Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 1084965" data-attributes="member: 151"><p>Chleby całkowicie żytnie są ze swojej natury bardzo ciężkie i wilgotne, czasem nawet nóż się od nich maże i lepi, no taka ich uroda po prostu. Ale z tego co piszesz, to raczej za krótko i w zbyt dużej temperaturze piekłeś ten chleb, ja bym go wstawiła na 200*C na 1,5 godziny min. na pewno. 35 minut w 230* mogło dać efekt niedopieczenia chleba, szczególnie przy takich rozmiarach, 1800 ml mąki to ok. 1250 g, więc to bardzo duży chleb.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 1084965, member: 151"] Chleby całkowicie żytnie są ze swojej natury bardzo ciężkie i wilgotne, czasem nawet nóż się od nich maże i lepi, no taka ich uroda po prostu. Ale z tego co piszesz, to raczej za krótko i w zbyt dużej temperaturze piekłeś ten chleb, ja bym go wstawiła na 200*C na 1,5 godziny min. na pewno. 35 minut w 230* mogło dać efekt niedopieczenia chleba, szczególnie przy takich rozmiarach, 1800 ml mąki to ok. 1250 g, więc to bardzo duży chleb. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom