Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1085188" data-attributes="member: 1142"><p>Wybralabym konkretny przepis na chleb zytni razowy (znajdziesz takie tutaj na Cinie) i trzymalabym sie przepisu. O wiele latwiej wtedy analizowac i ciasto, procedure przygotowania jak i sam wypiek. Ciasto na chleb zytni 90-100% razowy najlepiej zakwaszac w 3 fazach, pilnujac czasow i temperatur. </p><p></p><p>Wnioskujac z tego co napisales i Twojego zdjecia, przypuszczam, ze chleb rosl zbyt dlugo (11 godzin, tak?) i ukwasil sie zanadto, stracil swoja moc jednoczesnie.</p><p></p><p>Poza tym, nabylabym mniejsza foremke i chlebowe eksperymeny zaczelabym od mniejszej ilosci ciasta, na wypadek gdyby &quot;cos nie wyszlo&quot;. Powodzenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1085188, member: 1142"] Wybralabym konkretny przepis na chleb zytni razowy (znajdziesz takie tutaj na Cinie) i trzymalabym sie przepisu. O wiele latwiej wtedy analizowac i ciasto, procedure przygotowania jak i sam wypiek. Ciasto na chleb zytni 90-100% razowy najlepiej zakwaszac w 3 fazach, pilnujac czasow i temperatur. Wnioskujac z tego co napisales i Twojego zdjecia, przypuszczam, ze chleb rosl zbyt dlugo (11 godzin, tak?) i ukwasil sie zanadto, stracil swoja moc jednoczesnie. Poza tym, nabylabym mniejsza foremke i chlebowe eksperymeny zaczelabym od mniejszej ilosci ciasta, na wypadek gdyby "cos nie wyszlo". Powodzenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom