Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 1111684" data-attributes="member: 232"><p>zakwas nie zawsze rośnie &quot;w oczach&quot;. fermentuje czasami mniej a czasami bardziej i wtedy gwałownie sie podnosi czasami nawet uciekając ze słoika. </p><p>ale tak byc nie musi - wystarczy, ze zaobserwujesz fermentacje, tzn widoczne pecherzyki powietrza przes scianki naczynia i lekko na powierzchni, szczególnie po zamieszaniu.</p><p></p><p>[ATTACH=full]62573[/ATTACH]</p><p></p><p>błedem było wyrzucenie raz zaczetego zakwasu, nawet jesli sie nie podnosił to miał kilka dni więcej, a to naprawde robi róznice.</p><p>trzeba było odrzucic tylko częśc a do reszty dodawac porcje maki i wody wg instrukcji.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 1111684, member: 232"] zakwas nie zawsze rośnie "w oczach". fermentuje czasami mniej a czasami bardziej i wtedy gwałownie sie podnosi czasami nawet uciekając ze słoika. ale tak byc nie musi - wystarczy, ze zaobserwujesz fermentacje, tzn widoczne pecherzyki powietrza przes scianki naczynia i lekko na powierzchni, szczególnie po zamieszaniu. [ATTACH=full]62573[/ATTACH] błedem było wyrzucenie raz zaczetego zakwasu, nawet jesli sie nie podnosił to miał kilka dni więcej, a to naprawde robi róznice. trzeba było odrzucic tylko częśc a do reszty dodawac porcje maki i wody wg instrukcji. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom