Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Artaks" data-source="post: 1142279" data-attributes="member: 32586"><p>Dzień dobry ; )</p><p></p><p>Chciałem podziękować Mirabbelce za stronę chleb.info! Jakiś czas temu postanowiłem spróbować czy sam zdołam upiec chleb (bez maszynek), tradycyjny, razowy , na zakwasie zamiast drożdży piekarniczych. Dzieki ww. stronie w końcu się udało (zakwas jednak jest lepszyi sprawniejszy jak ma parę tygodni).</p><p>Obecnie mam na swoim koncie żytni razowy z foremkin a zakwasie żytnim, pszenny graham bohenek na zakwasie pszennym. A ostatnio spróbowałem zrobić ciabatty na zakwasie pszennym, o dziwo udało sie za pierwszym podejściem. Więc chyba ciągle nie doceniamy zakwasu, bo przepisy na ciabatty były tylko z drożdżami piekarniczymi.</p><p></p><p>Dla wszystkich swieżaków mam radę: nie zniecierpliwiać się, dać czas zakawasowi i samemu sobie.</p><p>[ATTACH=full]64678[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]64679[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Artaks, post: 1142279, member: 32586"] Dzień dobry ; ) Chciałem podziękować Mirabbelce za stronę chleb.info! Jakiś czas temu postanowiłem spróbować czy sam zdołam upiec chleb (bez maszynek), tradycyjny, razowy , na zakwasie zamiast drożdży piekarniczych. Dzieki ww. stronie w końcu się udało (zakwas jednak jest lepszyi sprawniejszy jak ma parę tygodni). Obecnie mam na swoim koncie żytni razowy z foremkin a zakwasie żytnim, pszenny graham bohenek na zakwasie pszennym. A ostatnio spróbowałem zrobić ciabatty na zakwasie pszennym, o dziwo udało sie za pierwszym podejściem. Więc chyba ciągle nie doceniamy zakwasu, bo przepisy na ciabatty były tylko z drożdżami piekarniczymi. Dla wszystkich swieżaków mam radę: nie zniecierpliwiać się, dać czas zakawasowi i samemu sobie. [ATTACH=full]64678[/ATTACH] [ATTACH=full]64679[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom