Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="krasnoludka" data-source="post: 1177353" data-attributes="member: 13304"><p>Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź.</p><p>Czyli żytnia razowa będzie najlepsza? </p><p>Czy dodawać po 100g i 100ml wody czy po 50 wystarczy?</p><p>Jeśli będę dodawac po 100 to piątego dnia bedę mieć około kilograma zakwasu a do pierwszego chleba potrzebuję 500g więc będzie go 2 razy za dużo. Jak będę dawać po 50 to będzie niby w sam raz wagowo ale czy zakwas nie będzie głodny? A może o czymś nie wiem, bo jak te drożdże zjadaja mąkę to może nie przybierają na wadze tylko jakos się to dematerializuje...</p><p>Reasumując to po 100 czy po 50?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="krasnoludka, post: 1177353, member: 13304"] Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. Czyli żytnia razowa będzie najlepsza? Czy dodawać po 100g i 100ml wody czy po 50 wystarczy? Jeśli będę dodawac po 100 to piątego dnia bedę mieć około kilograma zakwasu a do pierwszego chleba potrzebuję 500g więc będzie go 2 razy za dużo. Jak będę dawać po 50 to będzie niby w sam raz wagowo ale czy zakwas nie będzie głodny? A może o czymś nie wiem, bo jak te drożdże zjadaja mąkę to może nie przybierają na wadze tylko jakos się to dematerializuje... Reasumując to po 100 czy po 50? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom