Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="weerka" data-source="post: 1179171" data-attributes="member: 15547"><p>niekoniecznie,raz rośnie raz opada ale cały czas ma bąbelki.</p><p>a skoro żurek wyszedł ok,to może być tak że zakwasowi było zbyt gęsto.</p><p>różne mąki mają różną wilgotność ,być może ta Twoja absorbowała więcej wody niż przeciętna i zakwas nie dawał rady przerabiać kolejnych porcji.</p><p>gęstość dolanej wody i dosypanej mąki musi być taka jak rozmieszany serek waniliowy albo jak rozmieszana śmietana.gęsto ale jeszcze płynnie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="weerka, post: 1179171, member: 15547"] niekoniecznie,raz rośnie raz opada ale cały czas ma bąbelki. a skoro żurek wyszedł ok,to może być tak że zakwasowi było zbyt gęsto. różne mąki mają różną wilgotność ,być może ta Twoja absorbowała więcej wody niż przeciętna i zakwas nie dawał rady przerabiać kolejnych porcji. gęstość dolanej wody i dosypanej mąki musi być taka jak rozmieszany serek waniliowy albo jak rozmieszana śmietana.gęsto ale jeszcze płynnie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom