Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="krasnoludka" data-source="post: 1179700" data-attributes="member: 13304"><p>No to jestem bez szans - urok mieszkania w domu. U mnie nie ma takiej temperatury nigdy. No może zimą w pokoju dziecka obok komina jak dobrze rozpalę w kominku. A tak swoją drogą Wy macie w domach 26-28 stopni? U mnie latem przy upałach jest 24 maksymalnie, zwykle 22. Najlepiej się czujemy jak mamy 20,5 -21 i tak mam nastawione w dzień grzanie w kaloryferach. W nocy 18... W łazience nie mamy specjalnie ciepło, przed kąpielą czasem włączam termowentylator, żeby było cieplej, a tak to jest tak jak w całym domu. Jak mieszkałam w bloku miałam zawsze zakręcone kaloryfery, otwarte okna i biegałam zimą w krótkich spodniach. </p><p>Jednym słowem żegnaj chlebie. </p><p>Może w szafce będzie mu cieplej, ale o ile? 1-2 stopnie? To i tak za mało. Muszę coś wymyśleć. A może macie jakiś pomysł.</p><p></p><p>Mam jeszcze pytanie czy ewentualnie taki &quot;przeziębiony&quot; zakwas - niezakwas mogę dodać do chleba i dosypać drożdży? Ten zakwas jest kwaśny, nie pleśnieje, ładnie pachnie tyle tylko że nie bąbelkuje. Zrobię eksperyment, może wyjdzie z tego jakiś chleb rozpaczy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="krasnoludka, post: 1179700, member: 13304"] No to jestem bez szans - urok mieszkania w domu. U mnie nie ma takiej temperatury nigdy. No może zimą w pokoju dziecka obok komina jak dobrze rozpalę w kominku. A tak swoją drogą Wy macie w domach 26-28 stopni? U mnie latem przy upałach jest 24 maksymalnie, zwykle 22. Najlepiej się czujemy jak mamy 20,5 -21 i tak mam nastawione w dzień grzanie w kaloryferach. W nocy 18... W łazience nie mamy specjalnie ciepło, przed kąpielą czasem włączam termowentylator, żeby było cieplej, a tak to jest tak jak w całym domu. Jak mieszkałam w bloku miałam zawsze zakręcone kaloryfery, otwarte okna i biegałam zimą w krótkich spodniach. Jednym słowem żegnaj chlebie. Może w szafce będzie mu cieplej, ale o ile? 1-2 stopnie? To i tak za mało. Muszę coś wymyśleć. A może macie jakiś pomysł. Mam jeszcze pytanie czy ewentualnie taki "przeziębiony" zakwas - niezakwas mogę dodać do chleba i dosypać drożdży? Ten zakwas jest kwaśny, nie pleśnieje, ładnie pachnie tyle tylko że nie bąbelkuje. Zrobię eksperyment, może wyjdzie z tego jakiś chleb rozpaczy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom