Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="weerka" data-source="post: 1185327" data-attributes="member: 15547"><p>Krasnoludka robisz wszystko ok.</p><p>zaczyn to inaczej pracujący zakwas.</p><p>kiedy nie pieczesz kilka dni a zakwas mieszka w lodowce zaczyna przysypiać,</p><p> więc jeśli na takim niekarmionym,nawet w odpowiedniej ilości ,chciałabyś upiec chleb to istnieje obawa ,że nie będzie on chciał ruszyć do pracy.</p><p>dlatego trzeba go zdopingować każąc mu przerobić odpowiednią ilość mąki z wodą.</p><p></p><p> dokarmiać można całość od razu w naczyniu w którym jest zakwas przechowywany,odlać odpowiednią ilość do pieczenia chleba i resztę do lodówki,</p><p>można całość ze słoika przełożyć do michy,słoik umyć,całość dokarmić i po odpowiednim czasie częśc przełożyć do słoika i do lodówy,</p><p>można w słoiku-matce zostawić ok.łyżki zakwasu resztę przekladając do michy i michę dokarmić tak żeby powstała odpowiednia do pieczenia ilość a słoik oddzielnie niewilką ilośćia mąki i wody.</p><p>co kto lubi,do wyboru do koloru,każda technika jest skuteczna.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="weerka, post: 1185327, member: 15547"] Krasnoludka robisz wszystko ok. zaczyn to inaczej pracujący zakwas. kiedy nie pieczesz kilka dni a zakwas mieszka w lodowce zaczyna przysypiać, więc jeśli na takim niekarmionym,nawet w odpowiedniej ilości ,chciałabyś upiec chleb to istnieje obawa ,że nie będzie on chciał ruszyć do pracy. dlatego trzeba go zdopingować każąc mu przerobić odpowiednią ilość mąki z wodą. dokarmiać można całość od razu w naczyniu w którym jest zakwas przechowywany,odlać odpowiednią ilość do pieczenia chleba i resztę do lodówki, można całość ze słoika przełożyć do michy,słoik umyć,całość dokarmić i po odpowiednim czasie częśc przełożyć do słoika i do lodówy, można w słoiku-matce zostawić ok.łyżki zakwasu resztę przekladając do michy i michę dokarmić tak żeby powstała odpowiednia do pieczenia ilość a słoik oddzielnie niewilką ilośćia mąki i wody. co kto lubi,do wyboru do koloru,każda technika jest skuteczna. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom