Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 130088" data-attributes="member: 232"><p>Jesli to zytni zakwas, to juz raczej dokarmiaj zytnia. Czasami tez pomaga dodatek innej maki, celem ozywienia go. </p><p>A w ogole zakwasem nie nalezy sie az tak bardzo przejmowac, czasami pachnie tak, czasami inaczej. Gdzies w moich przetlumaczonych watkach napisano, ze jesli zakwas nie pachnie tak okropnie, ze za zadne skarby nie chcialabys go wiecej powachac.. to jest jeszcze ok. Jesli udalo Ci sie na nim cos upiec, to znaczy ze jest dobry i nie ma sensu go wyrzucac. Im starszy zakwas, tym bardziej stabilny i lepsze ma dzialanie. Dokarmiaj po troszeczku i nie panikuj. Bedzie dobrze.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 130088, member: 232"] Jesli to zytni zakwas, to juz raczej dokarmiaj zytnia. Czasami tez pomaga dodatek innej maki, celem ozywienia go. A w ogole zakwasem nie nalezy sie az tak bardzo przejmowac, czasami pachnie tak, czasami inaczej. Gdzies w moich przetlumaczonych watkach napisano, ze jesli zakwas nie pachnie tak okropnie, ze za zadne skarby nie chcialabys go wiecej powachac.. to jest jeszcze ok. Jesli udalo Ci sie na nim cos upiec, to znaczy ze jest dobry i nie ma sensu go wyrzucac. Im starszy zakwas, tym bardziej stabilny i lepsze ma dzialanie. Dokarmiaj po troszeczku i nie panikuj. Bedzie dobrze. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom