Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dorga" data-source="post: 1319172" data-attributes="member: 1607"><p>Upiekłam chleb - Tatterowiec dopiero wczoraj. Cały weekend byłam w rozjazdach i sobie o nim zapomniałam. No i cała zestresowana wzięłam się za pieczenie. Oczywiście nie wyrobiłam się z czasem i na wyrastanie włożyłam na noc do lodówki. I ładnie wyrósł. Dodałam tylko niecałe pół łyżeczki drożdży instant na wszelki wypadek. Byłam prawie pewna że po tych całych historiach z zakwasem będzie coś nie tak, ale muszę powiedzieć, że ten chleb smakuje mi bardziej niż wcześniejsze. Nie wiem tylko czy nie ma na to wpływu powolne wyrastanie w lodówce, bo przedtem trochę mi się spieszyło z braku czasu.</p><p>Jest jeszcze trochę ciepły, ale już go musiałam rozkroić. Nawet się nie spodziewałam, że tak się stęskniłam za tym chlebem.</p><p>Teraz tylko muszę obczaić piekarnik w &quot;nowym&quot; mieszkaniu, bo jednak trochę inaczej piecze i już zastanawiam się nad nowym chlebem do upieczenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dorga, post: 1319172, member: 1607"] Upiekłam chleb - Tatterowiec dopiero wczoraj. Cały weekend byłam w rozjazdach i sobie o nim zapomniałam. No i cała zestresowana wzięłam się za pieczenie. Oczywiście nie wyrobiłam się z czasem i na wyrastanie włożyłam na noc do lodówki. I ładnie wyrósł. Dodałam tylko niecałe pół łyżeczki drożdży instant na wszelki wypadek. Byłam prawie pewna że po tych całych historiach z zakwasem będzie coś nie tak, ale muszę powiedzieć, że ten chleb smakuje mi bardziej niż wcześniejsze. Nie wiem tylko czy nie ma na to wpływu powolne wyrastanie w lodówce, bo przedtem trochę mi się spieszyło z braku czasu. Jest jeszcze trochę ciepły, ale już go musiałam rozkroić. Nawet się nie spodziewałam, że tak się stęskniłam za tym chlebem. Teraz tylko muszę obczaić piekarnik w "nowym" mieszkaniu, bo jednak trochę inaczej piecze i już zastanawiam się nad nowym chlebem do upieczenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom