Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="wiktoria72" data-source="post: 1341469" data-attributes="member: 39125"><p>Witam,</p><p>proszę o poradę co robię źle.</p><p>Zakwas wyhodowalam z mąki pszennej razowej (typ 2000). Dokarmiałam go przez 5 dni. Trzymałam go w kuchni na stole w temp. ok 25 stopni. Wydaje mi się, że zakwas wyszedł dobry, jednak chleb mi nie wyszedł. W środku jest zbity i gliniasty. Mało mi też wyrósł w keksówce przed upieczeniem (trzymałam go 5-6 godz, zanim upiekłam). Wyrósł mi trochę podczas pieczenia.</p><p>Ciasto mieszałam ręką - czy to może być przyczyną zakalca?</p><p>Odłożyłam trochę zakwasu do lodówki, czy mogę go teraz dokarmiać mąką żytnią? Chciałabym spróbować upec chleb z mąki żytniej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wiktoria72, post: 1341469, member: 39125"] Witam, proszę o poradę co robię źle. Zakwas wyhodowalam z mąki pszennej razowej (typ 2000). Dokarmiałam go przez 5 dni. Trzymałam go w kuchni na stole w temp. ok 25 stopni. Wydaje mi się, że zakwas wyszedł dobry, jednak chleb mi nie wyszedł. W środku jest zbity i gliniasty. Mało mi też wyrósł w keksówce przed upieczeniem (trzymałam go 5-6 godz, zanim upiekłam). Wyrósł mi trochę podczas pieczenia. Ciasto mieszałam ręką - czy to może być przyczyną zakalca? Odłożyłam trochę zakwasu do lodówki, czy mogę go teraz dokarmiać mąką żytnią? Chciałabym spróbować upec chleb z mąki żytniej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom