Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="solshine" data-source="post: 1466173" data-attributes="member: 50458"><p>Aha, to jeszcze dwa pytania:</p><p>1. Te dwie łyżki zakwasu odjęte po trzecim etapie, które dołożę do słoika z resztkami baby zakwasu schowanego w lodówce - czy to można potraktować jako jego dokarmienie? I jeśli nie będę piec przez np. miesiąc, to następnym razem mogę go dokarmić dopiero za 7-10 dni? Czy też powinnam dodatkowo go dokarmić, bo to już będzie po weekendzie tydzień, jak on stoi w lodówce?</p><p>2. Do tej pory i hodując zakwas od zera pamiętałam, by nie używać metalowej łyżki. Czy teraz także ciągle powinno się przestrzegać, by nie stykał się on z metalem? Czy też jednak mogę już obecnie wyjmować metalową łyżką dwie łyżki z zaczątka do miski i dołożyć tez metalową łyżką potem te dwie łyżki z zaczynu 3-etapowego? Tudzież mieszać go od czasu do czasu gdy zimuje w lodówce?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="solshine, post: 1466173, member: 50458"] Aha, to jeszcze dwa pytania: 1. Te dwie łyżki zakwasu odjęte po trzecim etapie, które dołożę do słoika z resztkami baby zakwasu schowanego w lodówce - czy to można potraktować jako jego dokarmienie? I jeśli nie będę piec przez np. miesiąc, to następnym razem mogę go dokarmić dopiero za 7-10 dni? Czy też powinnam dodatkowo go dokarmić, bo to już będzie po weekendzie tydzień, jak on stoi w lodówce? 2. Do tej pory i hodując zakwas od zera pamiętałam, by nie używać metalowej łyżki. Czy teraz także ciągle powinno się przestrzegać, by nie stykał się on z metalem? Czy też jednak mogę już obecnie wyjmować metalową łyżką dwie łyżki z zaczątka do miski i dołożyć tez metalową łyżką potem te dwie łyżki z zaczynu 3-etapowego? Tudzież mieszać go od czasu do czasu gdy zimuje w lodówce? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom