Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 1558984" data-attributes="member: 232"><p>Zacznę od końca. To podwajanie jest moze troche przesadzone. Zakwas powinien urosnąć i miec galaretowate, pęcherzykowate wnętrze. Jesli sie podniósł a potem lekko opadł, oznacza ze jest ok do pieczenia. Musisz dbać o to, zeby go regularnie wzmacniać, odżywiać dobra maka.</p><p>Wg mnie starszy zakwas nie potrzebuje aż tak rygorystycznych przedziałów czasowych. Musisz dostosować dokarmianie do swojego rytmu. Kiedy cześciej pieczesz i często odświezasz zakwas, wystarczy dwukrotnie go dokarmić. Moze nie jest to całkiem zgodne ze sztuka piekarska, ale zapewniam Cię ze sie udaje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 1558984, member: 232"] Zacznę od końca. To podwajanie jest moze troche przesadzone. Zakwas powinien urosnąć i miec galaretowate, pęcherzykowate wnętrze. Jesli sie podniósł a potem lekko opadł, oznacza ze jest ok do pieczenia. Musisz dbać o to, zeby go regularnie wzmacniać, odżywiać dobra maka. Wg mnie starszy zakwas nie potrzebuje aż tak rygorystycznych przedziałów czasowych. Musisz dostosować dokarmianie do swojego rytmu. Kiedy cześciej pieczesz i często odświezasz zakwas, wystarczy dwukrotnie go dokarmić. Moze nie jest to całkiem zgodne ze sztuka piekarska, ale zapewniam Cię ze sie udaje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom