Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="betsetse" data-source="post: 1570548" data-attributes="member: 16099"><p>Mam ostatnio problem i powiem szcerze ze nie wiem czemu tak sie dzieje . Ktorys juz chleb z kolei wychodzi gniotowaty tzn jest wyrosniety ale jego struktura po upieczeniu jest dziwna tzn tzn nie jest elasyczny, kurcze jak to wytłumaczyc kiedys gdy bylam dzieckiem robilam sobie kulki z chleba i te chleby sa takie jak te kulki w smaku wyrosniete ale gniotowate . Jeszcze jedno, ciasto juz w trakcie wyrabiania nie jest takie fajne i wydaje mi sie ze jest słabe rwie sie i ciezko mi bochenki uformowac tzn w trakcie ostatecznego formowania bochenka warstwa ktora naciagam ta z wierzchu peka , rozłazi sie. NO i teraz moje pytanie czy to wina maki czy moze cos z moim zakwasem sie dzieje. Make mam z młynow polskich i jest na nich napisane ze białka jest 12g ale mam watpliwosci co do tej ilosci bialka. Moze jakies mądre głowy mi podpowiedza bo w sumie nie wiem czy make zminiec czy zakwas nastawiac.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="betsetse, post: 1570548, member: 16099"] Mam ostatnio problem i powiem szcerze ze nie wiem czemu tak sie dzieje . Ktorys juz chleb z kolei wychodzi gniotowaty tzn jest wyrosniety ale jego struktura po upieczeniu jest dziwna tzn tzn nie jest elasyczny, kurcze jak to wytłumaczyc kiedys gdy bylam dzieckiem robilam sobie kulki z chleba i te chleby sa takie jak te kulki w smaku wyrosniete ale gniotowate . Jeszcze jedno, ciasto juz w trakcie wyrabiania nie jest takie fajne i wydaje mi sie ze jest słabe rwie sie i ciezko mi bochenki uformowac tzn w trakcie ostatecznego formowania bochenka warstwa ktora naciagam ta z wierzchu peka , rozłazi sie. NO i teraz moje pytanie czy to wina maki czy moze cos z moim zakwasem sie dzieje. Make mam z młynow polskich i jest na nich napisane ze białka jest 12g ale mam watpliwosci co do tej ilosci bialka. Moze jakies mądre głowy mi podpowiedza bo w sumie nie wiem czy make zminiec czy zakwas nastawiac. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom