Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Nadia" data-source="post: 165123" data-attributes="member: 141"><p>Np. w chlebie codziennym mirabbelki</p><p></p><p>"400 g ciasta zakwaszonego zytniego * patrz zakwas – rady dla początkujących </p><p>100 g mąki żytniej chlebowej (ja użyłam typ 720) </p><p>300 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) </p><p>150 ml ciepłego mleka </p><p>2 płaskie łyżeczki soli </p><p>szczypta czarnego pieprzu (zmielonego) </p><p>1 łyżeczka cukru </p><p>20 ml oleju"</p><p></p><p>do 400 g ciasta dodaje się 400 g mąki i 150 ml mleka - nie wiem, czy to mi się uda - moje ciasto zakwaszone jest dosyć gęste, prawdopodobnie przez mąkę z pełnego przemiału.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nadia, post: 165123, member: 141"] Np. w chlebie codziennym mirabbelki "400 g ciasta zakwaszonego zytniego * patrz zakwas – rady dla początkujących 100 g mąki żytniej chlebowej (ja użyłam typ 720) 300 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 150 ml ciepłego mleka 2 płaskie łyżeczki soli szczypta czarnego pieprzu (zmielonego) 1 łyżeczka cukru 20 ml oleju" do 400 g ciasta dodaje się 400 g mąki i 150 ml mleka - nie wiem, czy to mi się uda - moje ciasto zakwaszone jest dosyć gęste, prawdopodobnie przez mąkę z pełnego przemiału. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom