Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KASIA.B" data-source="post: 248381" data-attributes="member: 1379"><p>właśnie nastawilam swoj pierwszy zakwas - garść maki żytniej typ 720 i trochę ciepłej wody. Wymieszałam w litrowym słoju, wyszlo coś jak ciasto naleśnikowe. Zawinęłam papierowym ręcznikiem, odstawiłam. Rozumiem, że teraz mam przez kilka dni go dokarmiać? Tylko czy użyłam odpowiedniej mąki?? pbo generalie jest ponizej 800... mialam jeszcze żytnią typ 2000, to chyba nie za bardzo sie nadaje?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KASIA.B, post: 248381, member: 1379"] właśnie nastawilam swoj pierwszy zakwas - garść maki żytniej typ 720 i trochę ciepłej wody. Wymieszałam w litrowym słoju, wyszlo coś jak ciasto naleśnikowe. Zawinęłam papierowym ręcznikiem, odstawiłam. Rozumiem, że teraz mam przez kilka dni go dokarmiać? Tylko czy użyłam odpowiedniej mąki?? pbo generalie jest ponizej 800... mialam jeszcze żytnią typ 2000, to chyba nie za bardzo sie nadaje? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom