Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 269810" data-attributes="member: 232"><p>Jeszcze dla wszystkich, ktorzy nie maja czasu na robienie ciasta zakwaszonego metoda 3-etapowa, bo nie maja cierpliwosci lub wydaje im sie ona zbyt skomplikowana </p><p><strong>przypominam o metodzie prostszej 1-stopniowej.</strong> </p><p></p><p>Jest ona przytaczana w wiekszosci receptur chlebowych i z powodzeniem stosowana przez wiele osob. </p><p>To co otrzymujemy to tez jest <strong>ciasto zakwaszone lub inaczej zaczyn.</strong></p><p></p><p>A wyglada w skrocie tak: bierzemy ok 50g naszego zakwasu z lodowki dodajemy do niego cala porcje maki i wody, mieszamy i odstawiamy na min. 12 godzin w cieple miejsce - gotowe !</p><p></p><p>Dokladniej o tym jest na mojej stronie "zakwas na wesolo" Lekcja 3.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 269810, member: 232"] Jeszcze dla wszystkich, ktorzy nie maja czasu na robienie ciasta zakwaszonego metoda 3-etapowa, bo nie maja cierpliwosci lub wydaje im sie ona zbyt skomplikowana [B]przypominam o metodzie prostszej 1-stopniowej.[/B] Jest ona przytaczana w wiekszosci receptur chlebowych i z powodzeniem stosowana przez wiele osob. To co otrzymujemy to tez jest [B]ciasto zakwaszone lub inaczej zaczyn.[/B] A wyglada w skrocie tak: bierzemy ok 50g naszego zakwasu z lodowki dodajemy do niego cala porcje maki i wody, mieszamy i odstawiamy na min. 12 godzin w cieple miejsce - gotowe ! Dokladniej o tym jest na mojej stronie "zakwas na wesolo" Lekcja 3. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom