Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bietka" data-source="post: 271032" data-attributes="member: 1428"><p>Sama jestem początkująca i wiem jak to przeżywasz.Na pierwszy ogien poszedł u mnie pszenno-żytni Mirabbelki z połowy porcji.Ciasta dałam 300 g,mąki mieszałam z razową wody 300ml.Ciasto rozmieszaj z wodą i do maszyny.Ciasto początkowo jest twardawe nie dolewaj za szybko dodatkowej wody.Po wyrobieniu pozostawiam w maszynie ok.30 min i na stolnicę,trochę ponownie wyrobię/chwilkę/i do keksówki-40 cm.Jak bedzie rzadkie to i tak wyrosnie nie dosypuj mąki.Czasami trudno przełozyć bo się rozłazi.Wyrasta ponad keksówkę i do pekarnika.Smaruję wierzch zółtkiem i posypuję ziarnami,nacinam skalpelem.Zawsze wychodzi super.Powodzenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bietka, post: 271032, member: 1428"] Sama jestem początkująca i wiem jak to przeżywasz.Na pierwszy ogien poszedł u mnie pszenno-żytni Mirabbelki z połowy porcji.Ciasta dałam 300 g,mąki mieszałam z razową wody 300ml.Ciasto rozmieszaj z wodą i do maszyny.Ciasto początkowo jest twardawe nie dolewaj za szybko dodatkowej wody.Po wyrobieniu pozostawiam w maszynie ok.30 min i na stolnicę,trochę ponownie wyrobię/chwilkę/i do keksówki-40 cm.Jak bedzie rzadkie to i tak wyrosnie nie dosypuj mąki.Czasami trudno przełozyć bo się rozłazi.Wyrasta ponad keksówkę i do pekarnika.Smaruję wierzch zółtkiem i posypuję ziarnami,nacinam skalpelem.Zawsze wychodzi super.Powodzenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom