Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="robina" data-source="post: 274073" data-attributes="member: 1576"><p>Witam, prowadze zakwas na mace zytniej od zeszlego piatku. Trzymam go w piekarniku przy zapalonej zarowce i dokarmiam codziennie. Pachnie pieknie i mam go juz ok. 500g, czyli jestem gotowa to pieczenia chleba? Czy teraz moge poprostu dodac reszte skladnikow, tzn. ok. 500g maki zytniej, 250ml wody i sol, i go upiec? Jestem bardzo podekscytowana pieczeniem chleba poniewaz staram sie calkowicie przejsc na zywnosc ekologiczna, i pieczenie wlasnego, zdrowego chlebka jest takim jakby punktem kulminacyjnym. Mam nadzieje ze ten moj pierwszy chlebek bedzie zjadliwy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="robina, post: 274073, member: 1576"] Witam, prowadze zakwas na mace zytniej od zeszlego piatku. Trzymam go w piekarniku przy zapalonej zarowce i dokarmiam codziennie. Pachnie pieknie i mam go juz ok. 500g, czyli jestem gotowa to pieczenia chleba? Czy teraz moge poprostu dodac reszte skladnikow, tzn. ok. 500g maki zytniej, 250ml wody i sol, i go upiec? Jestem bardzo podekscytowana pieczeniem chleba poniewaz staram sie calkowicie przejsc na zywnosc ekologiczna, i pieczenie wlasnego, zdrowego chlebka jest takim jakby punktem kulminacyjnym. Mam nadzieje ze ten moj pierwszy chlebek bedzie zjadliwy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom