Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="robina" data-source="post: 275579" data-attributes="member: 1576"><p>Jestem zrozpaczona, wyrobilam ciasto w proporcjach: 400g zakwasu na mace zytniej, 200g maki pszennej, 400 g maki zytniej, 250ml letniej wody i sol. Wyrobilam przez ok. 15 min (malakserem), nastepnie troche rekoma. Wylozylam do foremki, na 50stopni na 10 min do piecyka, nastepnie w piecyku tylko przy zarowce, i juz ponad 5 godzin i nie urosl. Co sie dzieje? Czy moze to byc wina tego ze zakwas stal ok. poltora dnia w kuchni? Troche tych 3 faz nie przestrzeglam, ale zakwas byl kwasny, ladnie pachnial i w trakcie chodowania troche babelkowal. Czy mam ten moj niedoszly chleb wyrzucic czy zostawic na noc? POMOCY!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="robina, post: 275579, member: 1576"] Jestem zrozpaczona, wyrobilam ciasto w proporcjach: 400g zakwasu na mace zytniej, 200g maki pszennej, 400 g maki zytniej, 250ml letniej wody i sol. Wyrobilam przez ok. 15 min (malakserem), nastepnie troche rekoma. Wylozylam do foremki, na 50stopni na 10 min do piecyka, nastepnie w piecyku tylko przy zarowce, i juz ponad 5 godzin i nie urosl. Co sie dzieje? Czy moze to byc wina tego ze zakwas stal ok. poltora dnia w kuchni? Troche tych 3 faz nie przestrzeglam, ale zakwas byl kwasny, ladnie pachnial i w trakcie chodowania troche babelkowal. Czy mam ten moj niedoszly chleb wyrzucic czy zostawic na noc? POMOCY!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom