Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bietka" data-source="post: 278153" data-attributes="member: 1428"><p>No i mam problem.Robię ciasto zakwaszone metodą ciągłą,gdyż codziennie piekę.Przed chwilą wzięłam dzbanek a w nim na ściankach pojawiła się zielona pleśń.Czy myjecie pojemniki po cieście co jakiś czas, bo ja od kilku tygodni prowadzę w nim ciasto i nie myłam go.Dobrze że w lodówce mam zakwas więc mam z czym wystartować.W panice na papierze rozsmarowałam zakwas do zasuszenia tylko nie wiem czy grubość ze 2 mm jest wystarczająca?Po 2 dniach powinien być gotowy?Jak powinien wyglądać susz?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bietka, post: 278153, member: 1428"] No i mam problem.Robię ciasto zakwaszone metodą ciągłą,gdyż codziennie piekę.Przed chwilą wzięłam dzbanek a w nim na ściankach pojawiła się zielona pleśń.Czy myjecie pojemniki po cieście co jakiś czas, bo ja od kilku tygodni prowadzę w nim ciasto i nie myłam go.Dobrze że w lodówce mam zakwas więc mam z czym wystartować.W panice na papierze rozsmarowałam zakwas do zasuszenia tylko nie wiem czy grubość ze 2 mm jest wystarczająca?Po 2 dniach powinien być gotowy?Jak powinien wyglądać susz? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom