Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Nadia" data-source="post: 278227" data-attributes="member: 141"><p>Pojemnik myję okazjonalnie i na ściankach mam tylko zaschnięty zakwas.</p><p></p><p>Zakwas tak jak Ty suszyłam na papierze do pieczenia. Po wyschnięciu powstała dość twarda cienka skorupka, którą w miarę drobno pokruszyłam. </p><p>Nie mam pewności, ale na wszelki wypadek suszyłam w niewysokiej temperaturze (żeby nie zabić drożdży).</p><p>Myślę, że 2 mm jest w sam raz. Gruba warstwa dłużej schnie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nadia, post: 278227, member: 141"] Pojemnik myję okazjonalnie i na ściankach mam tylko zaschnięty zakwas. Zakwas tak jak Ty suszyłam na papierze do pieczenia. Po wyschnięciu powstała dość twarda cienka skorupka, którą w miarę drobno pokruszyłam. Nie mam pewności, ale na wszelki wypadek suszyłam w niewysokiej temperaturze (żeby nie zabić drożdży). Myślę, że 2 mm jest w sam raz. Gruba warstwa dłużej schnie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom