Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Piegus" data-source="post: 285937" data-attributes="member: 1577"><p>No to pozazdrościć ! Mój zakwas ma dobrze ponad miesiąc, piekę chlebek prawie codziennie, a udał mi się ze dwa razy. Mój problem,to wyrastanie. Zaczyn wyrasta bardzo dobrze, ale już po dodaniu kolejnej porcji mąki prawie nie chce drgnąć. Próbowałam już zagęścić ciasto, przedłużyć czas wyrastania, skrócić, wyrastać w lodówce, temperaturze pokojowej i zamkniętym piekarniku. Wypróbowałam już prawie wszystkie chleby Mirabbelki z domowej piekarni i efekt za każdym razem ten sam: dość wilgotny gniot. Jedynie co ma ładne, to dziurki i to stanowi dla mnie niezłą zagadkę, bo podobno po dziurkach też poznaje się dobry chleb. No ale nic. Zrobiłam sobie tygodniową przerwę, bo może za bardzo chcę upiec dobry chlebek i dlatego mi nie wychodzi. Od poniedziałku zaczynam próbę na nowo.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Piegus, post: 285937, member: 1577"] No to pozazdrościć ! Mój zakwas ma dobrze ponad miesiąc, piekę chlebek prawie codziennie, a udał mi się ze dwa razy. Mój problem,to wyrastanie. Zaczyn wyrasta bardzo dobrze, ale już po dodaniu kolejnej porcji mąki prawie nie chce drgnąć. Próbowałam już zagęścić ciasto, przedłużyć czas wyrastania, skrócić, wyrastać w lodówce, temperaturze pokojowej i zamkniętym piekarniku. Wypróbowałam już prawie wszystkie chleby Mirabbelki z domowej piekarni i efekt za każdym razem ten sam: dość wilgotny gniot. Jedynie co ma ładne, to dziurki i to stanowi dla mnie niezłą zagadkę, bo podobno po dziurkach też poznaje się dobry chleb. No ale nic. Zrobiłam sobie tygodniową przerwę, bo może za bardzo chcę upiec dobry chlebek i dlatego mi nie wychodzi. Od poniedziałku zaczynam próbę na nowo. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom