Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 380611" data-attributes="member: 232"><p>Jeszcze nigdy nie udalo mi sie upiec dobrego chleba z samej maki zytniej razowej. Nie nalezy bezgranicznie wierzyc w opisy na etykietach, ze chleb jest calkowicie z maki pelnoziarnistej. </p><p></p><p>Zytnia maka jest sama w sobie &quot;ciezka&quot; i chleby z niej sa zawsze lekko wilgotne i kwasniejsze, wiec dodatek razowej do reszty to u mnie mniej wiecej 1/3. </p><p></p><p>Z drugiej strony maka zytnia jest podobno i tak o wiele bardziej wartosciowa dla organizmu niz pszenna.</p><p></p><p>Ja pieke prawie wylacznie chleby z maki zytniej i raczej uzywam zytniej 500 lub 720 a jako dodatek tylko zytniej 2000.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 380611, member: 232"] Jeszcze nigdy nie udalo mi sie upiec dobrego chleba z samej maki zytniej razowej. Nie nalezy bezgranicznie wierzyc w opisy na etykietach, ze chleb jest calkowicie z maki pelnoziarnistej. Zytnia maka jest sama w sobie "ciezka" i chleby z niej sa zawsze lekko wilgotne i kwasniejsze, wiec dodatek razowej do reszty to u mnie mniej wiecej 1/3. Z drugiej strony maka zytnia jest podobno i tak o wiele bardziej wartosciowa dla organizmu niz pszenna. Ja pieke prawie wylacznie chleby z maki zytniej i raczej uzywam zytniej 500 lub 720 a jako dodatek tylko zytniej 2000. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom