Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="circir" data-source="post: 385097" data-attributes="member: 2530"><p>być może nie doczytałam wszystkiego bo tych informacji jest naprawdę sporo a od kilkunastu dni nie robię nic innnego tylko czytam to forum, ale mam pytanie: czy zakwasu zytniego powinno się używać tylko do chlebów żytnich i mieszanych a pszennego do pszennych i mieszanych? bo znalazłam tu kilka przepisów na chleb pszenny na zakwasie zytnim i odwrotnie. jaka jest właściwie zasada i jaka jest róznica? a gdybym chciała robić chleb pszenny na cieście zakwaszonym żytnim to jaki procent powinno ono stanowić, bo przecięz mirabelko pisałas że mąki pszennej nie bierze się pod uwagę np. przy chlebach mieszanych na zakwasie żytnim. bardzo prosze o konkretną odpowiedź . mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="circir, post: 385097, member: 2530"] być może nie doczytałam wszystkiego bo tych informacji jest naprawdę sporo a od kilkunastu dni nie robię nic innnego tylko czytam to forum, ale mam pytanie: czy zakwasu zytniego powinno się używać tylko do chlebów żytnich i mieszanych a pszennego do pszennych i mieszanych? bo znalazłam tu kilka przepisów na chleb pszenny na zakwasie zytnim i odwrotnie. jaka jest właściwie zasada i jaka jest róznica? a gdybym chciała robić chleb pszenny na cieście zakwaszonym żytnim to jaki procent powinno ono stanowić, bo przecięz mirabelko pisałas że mąki pszennej nie bierze się pod uwagę np. przy chlebach mieszanych na zakwasie żytnim. bardzo prosze o konkretną odpowiedź . mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom