Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 393672" data-attributes="member: 956"><p>Spróbuj <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=5489" target="_blank"><strong><span style="color: #009900">chleb żytni z ziemniakami</span></strong></a>. Z 330 g ciasta zakwaszonego robionego tak, jak opisałam, wychodzi mi keksówka 30 cm. Pozostałe składniki też zmniejszyłam: 200g ziemniaków, 450g mąki, 100 ml lub więcej wody, 1,5 łyżeczki soli. Dziś zamiast gotować ziemniaki dałam 7 płaskich łyżek płatków ziemniaczanych rozrobionych na puree gorącą wodą. Ważyło to też 200 g. Dziś nie dodałam żadnych ziół. Wyszedł mi taki chleb:</p><p></p><p>[ATTACH=full]2720[/ATTACH] [ATTACH=full]2722[/ATTACH]</p><p></p><p>Według mnie najważniejsze w tym chlebie, to nie wyrabiać za długo, bo zrobi się gniot.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 393672, member: 956"] Spróbuj [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=5489"][B][COLOR=#009900]chleb żytni z ziemniakami[/COLOR][/B][/URL]. Z 330 g ciasta zakwaszonego robionego tak, jak opisałam, wychodzi mi keksówka 30 cm. Pozostałe składniki też zmniejszyłam: 200g ziemniaków, 450g mąki, 100 ml lub więcej wody, 1,5 łyżeczki soli. Dziś zamiast gotować ziemniaki dałam 7 płaskich łyżek płatków ziemniaczanych rozrobionych na puree gorącą wodą. Ważyło to też 200 g. Dziś nie dodałam żadnych ziół. Wyszedł mi taki chleb: [ATTACH=full]2720[/ATTACH] [ATTACH=full]2722[/ATTACH] Według mnie najważniejsze w tym chlebie, to nie wyrabiać za długo, bo zrobi się gniot. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom