Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bietka" data-source="post: 426846" data-attributes="member: 1428"><p>a ile dajesz zakwaszonego?Ile czasu zakwaszone podnosi się?Ja dzisiaj-do ok 4 lyzek zakwasu dodałam 4 łyżki czubate zytniej razowej,5 łyzek zytniej chlebowej wody ciepłej ok 300ml.Wstawiłam do ciepłego piekarnika i po 1.5 godz podwoiło i się i nadal podnosiło się.Robiłam na tym zakwaszonym chleb -ok 650 dag mąki chlebowej,wody ok 280 ml.Stoi w ciepłym piekarniku i po 2 godz pieczenie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bietka, post: 426846, member: 1428"] a ile dajesz zakwaszonego?Ile czasu zakwaszone podnosi się?Ja dzisiaj-do ok 4 lyzek zakwasu dodałam 4 łyżki czubate zytniej razowej,5 łyzek zytniej chlebowej wody ciepłej ok 300ml.Wstawiłam do ciepłego piekarnika i po 1.5 godz podwoiło i się i nadal podnosiło się.Robiłam na tym zakwaszonym chleb -ok 650 dag mąki chlebowej,wody ok 280 ml.Stoi w ciepłym piekarniku i po 2 godz pieczenie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom