Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="koofelek" data-source="post: 436644" data-attributes="member: 3048"><p>dziekuje za linka, na pewno poczytam.</p><p>Ale jest napisane maka chlebowa (na forum w ktorejs wypowiedzi 700 w gore). Kupilem make T-400 pszenna. Probuje z niej zrobic zakwas, nie wiem czy sie uda czy nie, sprobuje i zobacze jak bedzie z tym zapachem po paru dniach i czy wogole to jakos bedzie fermentowac, po pierwszych 24h maka oddzielila sie tylko od wody i tyle by bylo, dzisiaj dosypalem maki i dodalem wody przykrylem lekko foliowka, dostep powietrza jest. Jak na razie troche sie oddziela ale chyba cos sie zaczyna dziac. Mam nadzieje ze sie uda, bo trzeba bedzie latac i szukac maki odpowiedniej i ciezko bedzie ze znalezieniem. Pozostanie polski sklep ok 2,5 km od domu pieszo, ale tam z tego co pamietam licza sobie 1,5 funta za make 1kg i to chyba byla zytnia, ale jaka to nie pamietam.</p><p>Pozdrawiam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="koofelek, post: 436644, member: 3048"] dziekuje za linka, na pewno poczytam. Ale jest napisane maka chlebowa (na forum w ktorejs wypowiedzi 700 w gore). Kupilem make T-400 pszenna. Probuje z niej zrobic zakwas, nie wiem czy sie uda czy nie, sprobuje i zobacze jak bedzie z tym zapachem po paru dniach i czy wogole to jakos bedzie fermentowac, po pierwszych 24h maka oddzielila sie tylko od wody i tyle by bylo, dzisiaj dosypalem maki i dodalem wody przykrylem lekko foliowka, dostep powietrza jest. Jak na razie troche sie oddziela ale chyba cos sie zaczyna dziac. Mam nadzieje ze sie uda, bo trzeba bedzie latac i szukac maki odpowiedniej i ciezko bedzie ze znalezieniem. Pozostanie polski sklep ok 2,5 km od domu pieszo, ale tam z tego co pamietam licza sobie 1,5 funta za make 1kg i to chyba byla zytnia, ale jaka to nie pamietam. Pozdrawiam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom