Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="-magda-" data-source="post: 439209" data-attributes="member: 1561"><p>Mirabelko. </p><p>Ja dalej z pytaniem. Piekę sobie te chlebki (różne, zeby sprawdzić co jest nie tak). I w każdym przypadku wychodzi mi coś w rodzaju chlebka trochę już czerstwego. Nie wiem czy dobrze tłumaczę.</p><p>Ale, w dzień wypieku jest oki-prawie, bo już mu coś brakuje, ale się nie czepiam, jemy. Ale na drugi i trzeci dzień to jakby już 10 dni leżał.</p><p>Z wyglądu są oki. </p><p>Tylko jakieś ciężkie się wydają.</p><p>Czy one są jakieś niedopieczone?</p><p>Może za niska temp?</p><p>Może mój (nowy-4letni) piekarnik się zbuntował?</p><p>No już nie wiem.</p><p>Czepiam się wszystkiego po kolei.</p><p>Najpierw, że zakws jakiś słaby (więc zrobiłąm kilka na drożdżach- i to samo), potem, że mąka nie ta- zmieniłąm na luksusową i nie ma różnicy. Piekłąm w keskówce, garnku i żaroodpornym.</p><p>I to samo.</p><p>CO TU ROBIĆ?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="-magda-, post: 439209, member: 1561"] Mirabelko. Ja dalej z pytaniem. Piekę sobie te chlebki (różne, zeby sprawdzić co jest nie tak). I w każdym przypadku wychodzi mi coś w rodzaju chlebka trochę już czerstwego. Nie wiem czy dobrze tłumaczę. Ale, w dzień wypieku jest oki-prawie, bo już mu coś brakuje, ale się nie czepiam, jemy. Ale na drugi i trzeci dzień to jakby już 10 dni leżał. Z wyglądu są oki. Tylko jakieś ciężkie się wydają. Czy one są jakieś niedopieczone? Może za niska temp? Może mój (nowy-4letni) piekarnik się zbuntował? No już nie wiem. Czepiam się wszystkiego po kolei. Najpierw, że zakws jakiś słaby (więc zrobiłąm kilka na drożdżach- i to samo), potem, że mąka nie ta- zmieniłąm na luksusową i nie ma różnicy. Piekłąm w keskówce, garnku i żaroodpornym. I to samo. CO TU ROBIĆ? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom