Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 439525" data-attributes="member: 232"><p>pisze po nocy, bo tylko wtedy mozna bez przeszkod zredagowac i wyslac. W ciagu dnia wyrzuca tyle razy, ze odechciewa mi sie nawet zaczynac.....</p><p></p><p>Ale do rzeczy: zle zrozumialam, chcesz uzyc dolu prodiza jako formy. To jest oczywiscie ok.</p><p> </p><p>Po wysmarowaniu w takim razie olejem lub maslem, wysyp dobrze otrtebami, ktore ci zostaly z przesiania maki, i naloz ciasto chlebowe. Wygladz mokra reka albo lyzka, przykryj szczelnie folia (moze byc torebka plastikowa wysmarowana od wewnatrz olejem, zeby sie nie przykleila jak ciasto wyrosnie) i tyle. </p><p>Ciasto odstaw w piekarniku zamknietym do wyrosniecia albo jesli masz czas i cierpliwosc nawet w jakims chlodnym miejscu. Jesli wyrosnie prawie drugie tyle, zdejmujesz folie i delikatnie wstawiasz do dobrze nagrzanego piekarnika.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 439525, member: 232"] pisze po nocy, bo tylko wtedy mozna bez przeszkod zredagowac i wyslac. W ciagu dnia wyrzuca tyle razy, ze odechciewa mi sie nawet zaczynac..... Ale do rzeczy: zle zrozumialam, chcesz uzyc dolu prodiza jako formy. To jest oczywiscie ok. Po wysmarowaniu w takim razie olejem lub maslem, wysyp dobrze otrtebami, ktore ci zostaly z przesiania maki, i naloz ciasto chlebowe. Wygladz mokra reka albo lyzka, przykryj szczelnie folia (moze byc torebka plastikowa wysmarowana od wewnatrz olejem, zeby sie nie przykleila jak ciasto wyrosnie) i tyle. Ciasto odstaw w piekarniku zamknietym do wyrosniecia albo jesli masz czas i cierpliwosc nawet w jakims chlodnym miejscu. Jesli wyrosnie prawie drugie tyle, zdejmujesz folie i delikatnie wstawiasz do dobrze nagrzanego piekarnika. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom