Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kasaaja" data-source="post: 446723" data-attributes="member: 3083"><p>Mam dylemat. Już tak się tego wszystkiego naczytałam że chyba jestem głupeza niż przedtem. Czy dobrze będzie jeśli wezmę 600 g zakwasu i będę go prowadzię 3-fazową metodą Mirabelki, dodając po 100 g mąki i 100g wody? </p><p>Czy mąka może być mieszana pszenno-żytnia i w jakich mniej więcej proporcjach ? </p><p>Kiedy dodać sól?</p><p>Kiedy wyrabiać?</p><p>Czy oprócz mąki , wody i soli nic więcej nie dodawać?</p><p></p><p>Czy widać mój zakwas?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kasaaja, post: 446723, member: 3083"] Mam dylemat. Już tak się tego wszystkiego naczytałam że chyba jestem głupeza niż przedtem. Czy dobrze będzie jeśli wezmę 600 g zakwasu i będę go prowadzię 3-fazową metodą Mirabelki, dodając po 100 g mąki i 100g wody? Czy mąka może być mieszana pszenno-żytnia i w jakich mniej więcej proporcjach ? Kiedy dodać sól? Kiedy wyrabiać? Czy oprócz mąki , wody i soli nic więcej nie dodawać? Czy widać mój zakwas? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom