Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="robina" data-source="post: 448300" data-attributes="member: 1576"><p>[ATTACH=full]5976[/ATTACH]Witam Forumowicze, nie piszę często na tym forum, ale dużo czytam iprodukuję. Proponuje sekcję pytań na temat pieczenia w jednym miejscu. Moje pytanie jest na temat chleba na zakwasie. Czemu mi nie wychodzi? Wyciągam zaczątek z lodowki, dokarmiam lyzeczką mąki i wodą, zostawiam na ok. 4 godz. w cieplym miejscu. Potem odpowiednia ilość mąki i wody i na 4-5 godz w cieplym miejscu ladnie rosnie i babelkuje. Potem wyrabiam ciasto chlebowe ok. 400 g zakwasu na 550 g maki i 150g wody, chlebek dość ładnie rosnie i jak juz mysle ze jest gotowy, ok. 3 godz. na 200 stopni do piekarnika. Na drugi dzien kroje i chce mi się płakac. Malutkie dziurki, kruszy sie, ma lekki białawy nalo na miąższu. Zalączam zdjecie. HELP!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="robina, post: 448300, member: 1576"] [ATTACH=full]5976[/ATTACH]Witam Forumowicze, nie piszę często na tym forum, ale dużo czytam iprodukuję. Proponuje sekcję pytań na temat pieczenia w jednym miejscu. Moje pytanie jest na temat chleba na zakwasie. Czemu mi nie wychodzi? Wyciągam zaczątek z lodowki, dokarmiam lyzeczką mąki i wodą, zostawiam na ok. 4 godz. w cieplym miejscu. Potem odpowiednia ilość mąki i wody i na 4-5 godz w cieplym miejscu ladnie rosnie i babelkuje. Potem wyrabiam ciasto chlebowe ok. 400 g zakwasu na 550 g maki i 150g wody, chlebek dość ładnie rosnie i jak juz mysle ze jest gotowy, ok. 3 godz. na 200 stopni do piekarnika. Na drugi dzien kroje i chce mi się płakac. Malutkie dziurki, kruszy sie, ma lekki białawy nalo na miąższu. Zalączam zdjecie. HELP!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom