Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 449302" data-attributes="member: 232"><p>jesli chcesz tylko podtrzymac mu zycie to wystarczy dodac 1-2 lyzki maki i wody, a wyrzucac szkoda.</p><p></p><p>Nie ma potrzeby przechowywac wiecej niz szklanke zakwasu, bo chyba zaden przepis nie przewiduje wiecej do zrobienia zaczynu.</p><p></p><p>zakwas powinien miec raczej temperature pokojowa. </p><p></p><p>Nie ma potrzeby dokarmiac go zaraz po wyjeciu jesli zamierzasz go uzyc do zrobienia zaczynu, bo i tak kazda receptura chlebowa przewiduje dodanie swiezej maki i wody.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 449302, member: 232"] jesli chcesz tylko podtrzymac mu zycie to wystarczy dodac 1-2 lyzki maki i wody, a wyrzucac szkoda. Nie ma potrzeby przechowywac wiecej niz szklanke zakwasu, bo chyba zaden przepis nie przewiduje wiecej do zrobienia zaczynu. zakwas powinien miec raczej temperature pokojowa. Nie ma potrzeby dokarmiac go zaraz po wyjeciu jesli zamierzasz go uzyc do zrobienia zaczynu, bo i tak kazda receptura chlebowa przewiduje dodanie swiezej maki i wody. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom