Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 451225" data-attributes="member: 232"><p>przepraszam, nieprecyzyjnie sie wyrazilam.</p><p></p><p>make zytnia 500 uzywam bardzo chetnie, wychodza z niej bardzo dobre zytnie, ale jasne chleby. nadaje sie rowniez do karmienia zakwasu.</p><p></p><p>Od Ciebie zalezy czy chcesz miec chleb jasny, wtedy uzyj tylko tej maki 500 a jesli chcesz miec chleb ciemniejszy dodaj troche, tak 20-30% maki zytniej 2000. Nie widze powodu, zeby ja przesiewac.</p><p></p><p>Musisz po prostu wyprobowac jaki chleb Ci bedzie bardziej smakowal. </p><p></p><p>Na razie radze Ci upiec z maki jasnej, bo to jest na poczatek nie tyle latwiejsze, co bardziej spektakularne. Chleb z maki jasniejszej lepiej wyrasta, nie zapada sie mu tak wierzch, ma pulchny miazsz i jest po prostu ladniejszy . </p><p></p><p>Chleb razowy jest za to zdrowszy, smaczniejszy, no ale czasami sie zapada i miazsz ma bardziej zbity. To troche zniecheca poczatkujacych.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 451225, member: 232"] przepraszam, nieprecyzyjnie sie wyrazilam. make zytnia 500 uzywam bardzo chetnie, wychodza z niej bardzo dobre zytnie, ale jasne chleby. nadaje sie rowniez do karmienia zakwasu. Od Ciebie zalezy czy chcesz miec chleb jasny, wtedy uzyj tylko tej maki 500 a jesli chcesz miec chleb ciemniejszy dodaj troche, tak 20-30% maki zytniej 2000. Nie widze powodu, zeby ja przesiewac. Musisz po prostu wyprobowac jaki chleb Ci bedzie bardziej smakowal. Na razie radze Ci upiec z maki jasnej, bo to jest na poczatek nie tyle latwiejsze, co bardziej spektakularne. Chleb z maki jasniejszej lepiej wyrasta, nie zapada sie mu tak wierzch, ma pulchny miazsz i jest po prostu ladniejszy . Chleb razowy jest za to zdrowszy, smaczniejszy, no ale czasami sie zapada i miazsz ma bardziej zbity. To troche zniecheca poczatkujacych. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom