Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 474648" data-attributes="member: 232"><p>przyczyn pekajacej skorki moze byc wiele; ,musisz wyeliminowac wszystkie prawdopodobne bledy, a mianowicie:</p><p> </p><p>- <span style="color: #3333FF">chleb za malo wyrosniety </span> (trzeba zrobic probe palcem, przed wlozeniem do pieca)</p><p>- <span style="color: #3333FF">skorka chleba zbyt twarda</span>, prawdopodobnie obeschla podczas wyrastania (chleb powinien byc szczelnie przykryty folia, a skorka przedtem posmarowana woda) </p><p>- <span style="color: #3333FF">zbyt scisle ciasto uzyte do wypieku </span> (trzeba dolac minimalnie wiecej wody)</p><p>- <span style="color: #3333FF">zbyt wysoka lub zbyt niska temperatura pieczenia</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 474648, member: 232"] przyczyn pekajacej skorki moze byc wiele; ,musisz wyeliminowac wszystkie prawdopodobne bledy, a mianowicie: - [COLOR=#3333FF]chleb za malo wyrosniety [/COLOR] (trzeba zrobic probe palcem, przed wlozeniem do pieca) - [COLOR=#3333FF]skorka chleba zbyt twarda[/COLOR], prawdopodobnie obeschla podczas wyrastania (chleb powinien byc szczelnie przykryty folia, a skorka przedtem posmarowana woda) - [COLOR=#3333FF]zbyt scisle ciasto uzyte do wypieku [/COLOR] (trzeba dolac minimalnie wiecej wody) - [COLOR=#3333FF]zbyt wysoka lub zbyt niska temperatura pieczenia[/COLOR] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom