Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 519669" data-attributes="member: 956"><p><strong>Durlikowa</strong>, podejdź do tego z większym spokojem. Przeczytaj (jeśli jeszcze na to nie trafiłaś) <a href="http://chleb.info.pl/zakwasnawesolo.htm" target="_blank"><strong>&quot;Zakwas na wesoło&quot;</strong></a> na stronie Mirabbelki. Tam masz wszystko opisane bardzo przystępnie. Możesz też wydrukować i jak masz wątpliwości zajrzeć. Na zużycie dużej ilości zakwasu podała Ci Mirabbelka link do razowca Tatter. Daje się do niego 400g zakwasu na keksówkę. To jest bardzo dużo. Raz zrobisz i będziesz chciała często powtarzać taki dobry jest ten chleb. Ja mam w tej chwili po 3/4 słoika litrowego zakwasu pszennego, żytniego z białej mąki żytniej i żytniego z mąki żytniej z pierwszego przemiału. I wcale się tą ilością nie martwię mimo, że piekę bardzo małe chleby (z połowy albo nawet 1/4 porcji podanej w przepisie), bo piekę tylko dla 1 osoby. Już Ci gdzieś pisałam, że trzymam w lodówce, raz na tydzień dokarmiam (jeśli nie piekę) i codziennie energicznie mieszam. Tak robię już od półtora roku i zakwasy mają się dobrze.</p><p>Więcej spokoju i wszystko Ci się ułoży.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 519669, member: 956"] [B]Durlikowa[/B], podejdź do tego z większym spokojem. Przeczytaj (jeśli jeszcze na to nie trafiłaś) [URL="http://chleb.info.pl/zakwasnawesolo.htm"][B]"Zakwas na wesoło"[/B][/URL] na stronie Mirabbelki. Tam masz wszystko opisane bardzo przystępnie. Możesz też wydrukować i jak masz wątpliwości zajrzeć. Na zużycie dużej ilości zakwasu podała Ci Mirabbelka link do razowca Tatter. Daje się do niego 400g zakwasu na keksówkę. To jest bardzo dużo. Raz zrobisz i będziesz chciała często powtarzać taki dobry jest ten chleb. Ja mam w tej chwili po 3/4 słoika litrowego zakwasu pszennego, żytniego z białej mąki żytniej i żytniego z mąki żytniej z pierwszego przemiału. I wcale się tą ilością nie martwię mimo, że piekę bardzo małe chleby (z połowy albo nawet 1/4 porcji podanej w przepisie), bo piekę tylko dla 1 osoby. Już Ci gdzieś pisałam, że trzymam w lodówce, raz na tydzień dokarmiam (jeśli nie piekę) i codziennie energicznie mieszam. Tak robię już od półtora roku i zakwasy mają się dobrze. Więcej spokoju i wszystko Ci się ułoży. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom