Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Durlikowa" data-source="post: 528274" data-attributes="member: 4182"><p>Ja go też upiekłam, niestety mój był płaski jak placek, tz. wyrósł oczywiście na płask, nie było zakalca, dziurkie fajne itd. ale się rozlazł, wydawało mi się że za długo wyrastał, albo był za rzadki, w każdym bądź razie nie wyszło. W przepisie jest jedno wyrastanie, i po tym wyrośnięciu chlebek był rozlany na blasze i co gorsza cały podziurawiony od CO2, wyglądał jakby dżdżownica albo korniki przez niego przeszły, czy za mało mąki czy za długo w moim przypadku wyrastał, wiem że u mnie to muszę krócej trzymać do wyrastania bo jak według przepisu to tak wyrastają przynajmniej niektóre, że wyglądają jak nadmuchane cieniutkie baloniki, ale ten ma jedno wyrastanie, i nie bardzo wiem jak ten przepis ugryźć. Ale w smaku był dobry i skórka też chrupiąca.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Durlikowa, post: 528274, member: 4182"] Ja go też upiekłam, niestety mój był płaski jak placek, tz. wyrósł oczywiście na płask, nie było zakalca, dziurkie fajne itd. ale się rozlazł, wydawało mi się że za długo wyrastał, albo był za rzadki, w każdym bądź razie nie wyszło. W przepisie jest jedno wyrastanie, i po tym wyrośnięciu chlebek był rozlany na blasze i co gorsza cały podziurawiony od CO2, wyglądał jakby dżdżownica albo korniki przez niego przeszły, czy za mało mąki czy za długo w moim przypadku wyrastał, wiem że u mnie to muszę krócej trzymać do wyrastania bo jak według przepisu to tak wyrastają przynajmniej niektóre, że wyglądają jak nadmuchane cieniutkie baloniki, ale ten ma jedno wyrastanie, i nie bardzo wiem jak ten przepis ugryźć. Ale w smaku był dobry i skórka też chrupiąca. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom