Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Durlikowa" data-source="post: 530570" data-attributes="member: 4182"><p>Niedawno piekłam chleb Pszenne pieczywo francuskie/Pain de Campagne, ten jest tylko na mące pszennej i jak dla mnie też jest za kwaśne, bo kwas jest czuć bardzo wyraźnie, dla reszty domowników jest ok ale to chyba rzecz gustu. Wydaje mi się że wszystko zależy od długoście kwaszenia ciasta, a nie od mąki, i chyba francuskie pieczywo w ogóle jest takie kwaskowate, bo Francuski wiejski też czuć kwaśny smak, tylko w tym był u mnie łagodniejszy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Durlikowa, post: 530570, member: 4182"] Niedawno piekłam chleb Pszenne pieczywo francuskie/Pain de Campagne, ten jest tylko na mące pszennej i jak dla mnie też jest za kwaśne, bo kwas jest czuć bardzo wyraźnie, dla reszty domowników jest ok ale to chyba rzecz gustu. Wydaje mi się że wszystko zależy od długoście kwaszenia ciasta, a nie od mąki, i chyba francuskie pieczywo w ogóle jest takie kwaskowate, bo Francuski wiejski też czuć kwaśny smak, tylko w tym był u mnie łagodniejszy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom