Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kacze" data-source="post: 570722" data-attributes="member: 4029"><p>Mirabbelko</p><p>Zakwas rośnie pięknie</p><p>Widzę, że muszę tylko dodawać więcej wody niż mąki (110g na 100), bo za gęsty</p><p>Upiekłam dziś razowy Tattera, udał się bardzo.</p><p>Mam pytanie odnośnie czasu po pierwszym zamieszaniu chleba. Dziś robiłam w maszynie, więc ona za mnie decydowała. Przejrzałam różne przepisy: w niektórych jest 20 minut, w jednym miejscu znalazłam informację o 40 minutach. Męczę cię, wiem, ale zdaje mi się, że totalnie zdradzę maszynę, bo tak mi się podoba to pieczenie na zakwasie. </p><p>Jeszcze się zastanawiałam, czy w metodzie 3 fazowej nie dałoby się nakarmić choć raz zakwasu mąką żytnią razową. Młody jest i na początku nie chciał rosnąć na razowej, teraz rośnie jak szalony na żytniej chlebkowej (robię wyścigi zakwasów w dwóch słoikach). Tylko którą fazę wybrać?</p><p>Pozdrawiam serdecznie</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kacze, post: 570722, member: 4029"] Mirabbelko Zakwas rośnie pięknie Widzę, że muszę tylko dodawać więcej wody niż mąki (110g na 100), bo za gęsty Upiekłam dziś razowy Tattera, udał się bardzo. Mam pytanie odnośnie czasu po pierwszym zamieszaniu chleba. Dziś robiłam w maszynie, więc ona za mnie decydowała. Przejrzałam różne przepisy: w niektórych jest 20 minut, w jednym miejscu znalazłam informację o 40 minutach. Męczę cię, wiem, ale zdaje mi się, że totalnie zdradzę maszynę, bo tak mi się podoba to pieczenie na zakwasie. Jeszcze się zastanawiałam, czy w metodzie 3 fazowej nie dałoby się nakarmić choć raz zakwasu mąką żytnią razową. Młody jest i na początku nie chciał rosnąć na razowej, teraz rośnie jak szalony na żytniej chlebkowej (robię wyścigi zakwasów w dwóch słoikach). Tylko którą fazę wybrać? Pozdrawiam serdecznie [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom