Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 593888" data-attributes="member: 5092"><p>No wreszcie.Może nie jest to bardzo burzliwe bąbelkowanie, ale niewątpliwie bąbelki są!Jak się dobrze przyjrzeć.To teraz nadal dokarmiam i za jakieś 3-4 dni mogę upiec chleb?</p><p>Ja pamiętam z dzieciństwa inny zakwas, który wyglądał jak szara grudka gliny otoczona mąką. Był przechowywany w zimnej spiżarni w kamionce z garścią mąki. Aby go &quot;ruszyć&quot; dolewano troszkę letniej wody i zostawiano na noc w ciepłej kuchni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 593888, member: 5092"] No wreszcie.Może nie jest to bardzo burzliwe bąbelkowanie, ale niewątpliwie bąbelki są!Jak się dobrze przyjrzeć.To teraz nadal dokarmiam i za jakieś 3-4 dni mogę upiec chleb? Ja pamiętam z dzieciństwa inny zakwas, który wyglądał jak szara grudka gliny otoczona mąką. Był przechowywany w zimnej spiżarni w kamionce z garścią mąki. Aby go "ruszyć" dolewano troszkę letniej wody i zostawiano na noc w ciepłej kuchni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom