Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bahomet" data-source="post: 597635" data-attributes="member: 2252"><p>kochani mam problem, z gory przepraszam za zawracanie glowy</p><p></p><p>wczoraj rano nastawilam pierwszy raz w zyciu zakwas na mace pszennej razowej (nie mam zielonego pojecia jaki to numer, wloski 1). popelnilam blad od razu, bo uzylam przegotowanej wody z kranu i mieszalam normalna lyzka. nic nie wyrosl, ale postanowilam wczoraj wieczorem 12 godzinach go dokarmic, juz woda mineralna i maka (po 25g), dzisiaj rano to samo. mam juz prawie pelny sloik litrowy zakwasu (urosl bardzo, bardzo) i nie wiem co mam robic. dalej dokarmiac? przelozyc do innego sloika (nie mam duzych, tylko 1l)? czy po prostu polowe wyrzucic? boje sie, ze jak znowu go dokarmie to wyjdzie ze sloika...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bahomet, post: 597635, member: 2252"] kochani mam problem, z gory przepraszam za zawracanie glowy wczoraj rano nastawilam pierwszy raz w zyciu zakwas na mace pszennej razowej (nie mam zielonego pojecia jaki to numer, wloski 1). popelnilam blad od razu, bo uzylam przegotowanej wody z kranu i mieszalam normalna lyzka. nic nie wyrosl, ale postanowilam wczoraj wieczorem 12 godzinach go dokarmic, juz woda mineralna i maka (po 25g), dzisiaj rano to samo. mam juz prawie pelny sloik litrowy zakwasu (urosl bardzo, bardzo) i nie wiem co mam robic. dalej dokarmiac? przelozyc do innego sloika (nie mam duzych, tylko 1l)? czy po prostu polowe wyrzucic? boje sie, ze jak znowu go dokarmie to wyjdzie ze sloika... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Bottom