Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 598919" data-attributes="member: 232"><p>mozna sprawdzic palcem. </p><p>jesli zaglebienie zrobione w ciescie chlebowym wraca natychmiast, chleb moze jeszcze rosnac. </p><p>kiedy wraca, ale powoli jest ok, gdy juz zostaje - jest za pozno..</p><p></p><p>najlatwiej zorientowac sie piekac w formie. zazwyczaj przyjmuje sie, ze chleby wyrastajac podwajaja swoja objetosc. jesli wypelnisz forme ciastem chlebowym do polowy i przyrosnie ci do brzegow jest gotowy. powierzchnia chleba zas nie powinna sie zapasc lecz byc lekko wypukla. to jest moment do wkladania do pieca.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 598919, member: 232"] mozna sprawdzic palcem. jesli zaglebienie zrobione w ciescie chlebowym wraca natychmiast, chleb moze jeszcze rosnac. kiedy wraca, ale powoli jest ok, gdy juz zostaje - jest za pozno.. najlatwiej zorientowac sie piekac w formie. zazwyczaj przyjmuje sie, ze chleby wyrastajac podwajaja swoja objetosc. jesli wypelnisz forme ciastem chlebowym do polowy i przyrosnie ci do brzegow jest gotowy. powierzchnia chleba zas nie powinna sie zapasc lecz byc lekko wypukla. to jest moment do wkladania do pieca. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom