Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 600424" data-attributes="member: 232"><p>no niekoniecznie. maka razowa z mlyna nie musi byc zaparzana. tylko jesli chcesz. </p><p>Bo generalnie zaparzanie maki powoduje, ze pieczywo przechowuje się lepiej i wolniej czerstwieje. Do zaparzania uzywa sie 20% calej ilosci maki przeznaczonej do wypieku. Robi sie to szczegolnie w chlebach zytnich razowych. </p><p></p><p>Zaparzanie jest konieczne, jesli do maki razowej daje sie jeszcze <u>dodatkowo</u> otrab, zeby podniesc walory zdrowotne i smakowe chleba.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 600424, member: 232"] no niekoniecznie. maka razowa z mlyna nie musi byc zaparzana. tylko jesli chcesz. Bo generalnie zaparzanie maki powoduje, ze pieczywo przechowuje się lepiej i wolniej czerstwieje. Do zaparzania uzywa sie 20% calej ilosci maki przeznaczonej do wypieku. Robi sie to szczegolnie w chlebach zytnich razowych. Zaparzanie jest konieczne, jesli do maki razowej daje sie jeszcze [U]dodatkowo[/U] otrab, zeby podniesc walory zdrowotne i smakowe chleba. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom